Notícies
Tornar

La Fundació Solutio Litis participa en el Dia Europeu de la Mediació

La Fundació Notarial per a la Mediació i l'Arbitratge Solutio Litis del Col·legi Notarial de València ha participat en els actes commemoratius del Dia Europeu de la Mediació, celebrats en la Ciutat de la Justícia. Al llarg del matí, els diferents col·legis professionals i associacions que porten anys apostant per la mediació com a alternativa a la via judicial han explicat als ciutadans en els seus estands l'opció que existix d'iniciar este procés que és més ràpid i econòmic

/liferay/image/image_gallery?uuid=7e87433a-36eb-4a19-ad04-c4b00e7834c5&groupId=11601941&t=1485379836879
Els notaris mediadors Salvador Alborch i José Luis López Rodríguez, junt a Eva Redondo i María Pilar Arenes del Col.legi Notarial

 

La Fundació Notarial per a la Mediació i l'Arbitratge Solutio Litis del Col·legi Notarial de València ha participat en els actes commemoratius del Dia Europeu de la Mediació, celebrats en la Ciutat de la Justícia. Al llarg del matí, els diferents col·legis professionals i associacions que porten anys apostant per la mediació com a alternativa a la via judicial han explicat als ciutadans en els seus estands l'opció que existix d'iniciar este procés que és més ràpid i econòmic.

 D'esta manera, els notaris mediadors Salvador Alborch i José Luis López Rodríguez han atés tots els ciutadans que s'han acostat a l'estand de la Fundació Notarial Solutio Litis, amb l'interés de conéixer la forma d'iniciar un procés de mediació per mitjà d'un notari per a dur a terme la resolució d'un conflicte, evitant les parts l'haver de passar per un jutjat. Els notaris formats com a mediadors poden intervindre en conflictes relacionats amb el dret civil o mercantil, en conflictes territorials, en problemes d'àmbit familiar, veïnal, conflictes hereditaris, execucions hipotecàries, disputes entre empreses familiars o societats, entre altres. Els ciutadans interessats en que un notari medie per a solucionar un conflicte poden contactar amb la Fundació Solutio Litis, bé a través de la seua pàgina web: www.fundacionsolutiolitis.org, per telèfon: 96 351 45 53 o personalment en les tres seus del Col·legi Notarial en Alacant, Castelló i València.

 Al llarg de la jornada commemorativa, totes les autoritats jurídiques assistents van estar d'acord en què les administracions públiques i els operadors jurídics han d'apostar més per la mediació per a oferir un millor servici al ciutadà, un procés que en este moment està calant a poc a poc en la societat, amb uns resultats modestos que han de millorar, sobretot de forma intrajudicial, ja que els jutjats haurien de derivar cada vegada més casos a la mediació.

En la inauguració, el President de l'Audiència Provincial de València, Fernando de Rosa, fa un pas més assegurant que s'està produint el col·lapse dels jutjats mercantils i de primera instància amb milers d'assumptes que desgasten als professionals i a la pròpia societat que ha d'esperar anys perquè arribe el seu procediment. "Els vímens amb què s'està construint la mediació no són suficients i estem en el moment d'exigir al legislador un major control, una reforma integral de la mediació perquè d'una vegada per sempre siga una forma obligatòria de resolució de conflictos", va assegurar.  En este sentit, la Directora General de Justícia, Mª Àngels García, va avançar que la Conselleria està decidida a recolzar la mediació perquè ésta siga la primera opció a l'hora que resoldre una disputa i no la via judicial com ho és en este moment. En este mateix sentit, la Vocal del CGPJ i Magistrada de l'Audiència, Carmen LLombart, va assegurar l'aposta incondicional del Consell General del Poder Judicial perquè la mediació siga l'opció lògica per a resoldre els conflictes entre les parts sense necessitat d'acudir als tribunals com ocorre ja en molts altres països.

Juan Francisco Mejías, membre del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació d'Espanya, ha sigut l'artífex d'esta jornada informativa on s'ha posat de manifest la necessitat actual del mediador en la societat perquè les parts en conflicte aconseguisquen la consecució d'un acord de qualitat, solucionant la disputa inicial sense passar pels jutjats, d'una forma més ràpida, econòmica i civilitzada. Mejías és un convençut de la mediació i, tal com ell mateix assegura, la utilitza de forma habitual en el seu treball diari, que deriva aquells casos que considera que poden resoldre's a través d'esta via, sense necessitat d'arribar a la judicial.

La jornada va comptar amb la participació del notari mediador de València, Salvador Alborch, que va desenrotllar davant dels assistents el primer cas derivat pel magistrat Mejías de forma intrajudicial que ha arribat a resoldre's amb èxit per un notari. Tal com va relatar Alborch, el cas concret on va intervindre com a notari mediador era una disputa familiar entre els hereus per la impugnació d'un testament en perill de mort. Per a Salvador Alborch, el poder ajudar a fer que una família solucione els seus conflictes és una gran satisfacció, no sols perquè al final, per exemple en este cas, aconseguixen en només dos mesos arribar a un acord sobre la determinació de la quantia a rebre per cada un d'ells sense passar pel jutjat, sinó perquè també aconseguixen millorar la seua relació personal inicial i eixir ambdós parts satisfetes en la forma de repartir els béns.

La clausura va comptar amb la participació del Degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantells, que va voler recolzar el paper del mediador igual que la resta de representants de col·legis professionals i institucions presents. Tots ells van destacar la importància de treballar junts per la mediació, perquè cada col·legi professional siga un centre on no sols es puga resoldre els conflictes jurídics entre les parts, sinó també millorar les seues relacions personals. Per a tots ells, la mediació és un model de construir una societat més justa, més equitativa, on la convivència i la pau regne també en les relacions humanes, una opció que la societat ha de començar utilitzar de forma habitual per a resoldre els seus conflictes d'una forma més ràpida i senzilla  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 3 de 3 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades