Notícies
Tornar

El Col·legi Notarial inaugura la seua nova Seu de la delegació de Castelló

El Col·legi Notarial ha inaugurat la seua nova seu a Castelló, una oficina a peu de carrer en el centre de la ciutat on poder oferir un millor servici al ciutadà tant de Castelló com de la seua província. El nou espai notarial està ubicat en la Plaça del Real, n.36 i compta amb diferents ambients tant per a les reunions dels 45 notaris de la província, com per a poder atendre amb una millor qualitat al públic.

/liferay/image/image_gallery?uuid=cbf3d96b-80f0-42ab-a860-1aad97a787af&groupId=11601941&t=1491167452941

Sens dubte, tal com va transmetre en el seu discurs de benvinguda l'actual Degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos, els ciutadans de Castelló necessitaven una nova seu notarial en la ciutat que ampliara els seus servicis, on poder realitzar determinats tràmits notarials com les postil·les sense haver de desplaçar-se a València. A més, per a Cantos este nou espai atén també a una demanda històrica dels notaris de la província que hui per fi veuen complida, una seu per a poder reunir-se, organitzar jornades i sessions de treball amb altres operadors jurídics, un espai per a poder preparar els opositors, en definitiva "una ubicació que satisfà les necessitats de la població i dels notaris de la província de Castelló". En el desenrotllament del seu discurs, Francisco Cantos va reconéixer la labor de l'anterior Degà i de la seua junta directiva, sens dubte "els verdaders artífexs d'este projecte, que després d'estos últims huit any de treball, esforç i una gestió eficaç han aconseguit que esta nova seu siga hui una realitat".

Així mateix, l'anterior Degà, Cèsar Belda, en el mandat del qual es va començar a convertir en realitat l'adquisició d'esta seu, va recordar amb afecte els seus inicis com a notari en Onda, en concret durant 16 anys, una època que la va qualificar com la millor de la seua vida, la més constructiva i creativa, on les reunions provincials entre notaris eren habituals i que ara amb el pas dels anys era necessària una nova seu perquè foren més enriquidores. A més, per a Belda, este local és la prova de la "importància de la inmediativitat en l'activitat notarial que hem de seguir fomentant", un local que no siga només per a notaris de Castelló, sinó que "siga un local dels notaris per a Castelló: on poder reunir-se les associacions, ubicar un col·legi electoral o muntar una donació de sang, sense deixar de costat l'organització de seminaris amb diferents professionals que enriquisca la vida jurídica d'esta ciutat".

A la inauguració també van intervindre el notari de Castelló Jorge Sos, delegat del districte de Castelló i el notari de la ciutat i tresorer de la Junta Directiva del Col·legi Notarial, José Vicente Malo. Ambdós van oferir unes paraules d'agraïment a César Belda i la seua anterior junta directiva per este projecte. Sos va assegurar en el seu discurs que des de Castelló "feia anys que érem insistents i reivindicàvem que se'ns dotara d'unes instal·lacions adequades per a l'activitat del nostre col·legi que després d'un llarg camí i després de passar per diferents ubicacions, per fi hem aconseguit estes instalacions". Ara, va afegir, "nos correspon als notaris posar-les en valor i fer que esta delegació arribe a ser un poc més que una mera oficina administrativa, per a convertir-la en un punt de referència de la cultura jurídica a Castelló i això serà beneficiós no sols per als notaris, sinó per a tota la societat castellonenca i provincial".

Per la seua banda, José Vicente Malo va començar donant un recorregut pels notaris de Castelló de rellevància que han deixat empremta en la ciutat amb carrers dedicats en la ciutat, recordant a més la labor realitzada per tants i tants col·legiats de la província que durant més de trenta anys s'han anat reunint sense interrupció, potenciant la convivència, compartint experiències amb el propòsit d'oferir any rere any millor atenció al ciutadà. Malo va destacar en la seua intervenció que esta nova seu "és un pas més per a oferir majors servicis col·legials prestats pel col·legi a empresaris, particulars, administracions públiques i en definitiva a la societat civil de Castelló". Per a ell, "esta seu ha d'ajudar-nos que l'esperit de la delegació de Castelló es mantinga per a potenciar el millor servici a la societat de Castelló que al cap i a la fi és el que importa".

A l'acte d'inauguració va assistir el Delegat Territorial, Adolf Sanmartín, que en nom del President de la Generalitat i acompanyat pel Diputat Provincial, Luis Martínez, va agrair als notaris la seua labor i l'esforç constant que dia a dia realitzen per a estar al costat dels ciutadans en aquells servicis que són de gran immediatesa i de gran importància per a la població. Així mateix, com a doctor en història contemporània Sanmartín va recordar els seus anys de treball en l'arxiu notarial del municipi de Morella, on va tindre la gran sort de poder conéixer centenars i centenars de protocols de diferents segles que evidencien la importància del treball notarial "una persona que convertix un acte quotidià en un acte públic donant fe i guardant l'original", va afegir, "una informació extraordinària i molt valuosa de fets que més enllà de dates històriques hem pogut utilitzar per a reconstruir la nostra història".

 A la inauguració de la nova seu van acudir representants jurídics, universitaris, empresarials, de mitjans de comunicació i autoritats polítiques de la ciutat que van voler acompanyar a una àmplia participació dels notaris de la província en este dia tan especial. En concret, destaca la presència judicial del President de l'Audiència de Castelló, José Manuel Marco; el Jutge Degà dels Jutjats de Castelló, José Luis Conde-Pumpido; així com representants del món jurídic com els delegats de col·legis professionals com ara registradors, procuradors, arquitectes i administradors de finques; del món universitari, com el Degà de la Facultat de Ciències Jurídiques de la UJI, Rafael Lapiedra; del món de la comunicació com els diferents representants dels mitjans de la ciutat; a més de la presència d'autoritats del món empresarial com la Presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Dolores Guillamón;  el President de la Confederació d'Empresaris de Castelló, Néstor Pascual i la Directora de l'Arxiu Històric municipal de Castelló, Elena Sánchez, entre altres.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 9 de 13 registros.  
  • 1
  • 2
Siguiente

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades