Notícies
Tornar

El Col·legi Notarial de València oficia la seua primera boda

El majestuós Saló de la Reina del Col·legi Notarial de València ha sigut el lloc triat per la parella de nóvios Guillermo Soler i Yein Lee per a celebrar la seua boda davant de notari. En concret, este matí, l'edifici notarial a València ha acollit el seu primer enllaç davant de notari. Des de l'entrada en vigor de la Llei de Jurisdicció Voluntària, al juliol de 2015, i fins a març de 2017 han sigut 483 les bodes oficiades davant de notari en la Comunitat

/liferay/image/image_gallery?uuid=212d3a36-c754-4cad-9bbc-21b079bb1d2d&groupId=11601941&t=1499272414496

D'esta manera, a partir d'ara no sols podran celebrar els notaris bodes en les seues respectives notaries, sinó que el Col·legi Notarial de València obri a la societat este edifici construït en 1883, així com les seues seus a Alacant i Castelló per a poder celebrar matrimonis davant de notari.

Els primers a donar-se el "Sí vull" en el Col·legi Notarial de València, el valencià Guillermo Soler i la coreana Yein Lee, han protagonitzat una emotiva celebració rodejats dels seus familiars més directes que han volgut formar part d'este dia tan especial per a ells.

Com mana la tradició, el pare de la nóvia ha acompanyat a Yein fins a l'altar, un escenari presidit pel bell retrat a l'oli de grandària natural de la reina Isabel II, no sense abans descendir per la gran escala del noble Saló de la Reina tan especial i utilitzada per tots els notaris en els seus actes de major solemnitat.

Després de donar la benvinguda als nóvios, als dos testimonis: cunyat i mare del nóvio, així com a la resta d'assistents, el notari ha donat lectura dels articles 66-68 del Codi Civil que arrepleguen els drets i obligacions del matrimoni i, després de l'intercanvi d'anells i la firma dels nóvios i testimonis de l'escriptura notarial, el notari ha donat fe pública del primer matrimoni realitzat en el Col·legi Notarial de València.

Des de l'entrada en vigor el passat mes de juliol de 2015 de la Llei de Jurisdicció Voluntària, els notaris tenen la facultat de celebrar matrimonis civils, sent la competència notarial de l'escriptura de celebració de matrimonis una opció més que tenen els contraents a l'hora de triar com oficiar la seua boda, amb una espera menor a la del jutjat.

Per a contraure matrimoni davant de notari basta amb què els nóvios acudisquen al notari que desitgen, amb dos testimonis, el seu document nacional d'identitat i amb l'expedient matrimonial conclòs pel Registre Civil, ja que en este moment els notaris encara no poden tramitar l'expedient matrimonial inicial. En les bodes davant de notari, els contraents han de sol·licitar al Registre Civil el seu expedient matrimonial i, una vegada obtingut, decidir que siga un notari el que oficie la seua boda, com també optar pel mateix jutge, un alcalde, un regidor, etc. Serà a partir del 30 de juny de 2018 quan els contraents podran acudir directament a una notaria perquè un notari els case i a més este puga realitzar tots els tràmits des de l'inici, cursant també el seu expedient matrimonial, sense que els cònjuges passen pel registre.

Des de l'entrada en vigor de la Llei de Jurisdicció Voluntària, al juliol de 2015 i fins a març de 2017, han sigut 483 les bodes oficiades davant de notari a la Comunitat Valenciana: 286 a Alacant, 51 a Castelló i 146 a València. De juliol de 2015 a desembre de 2016, són 408 les parelles que a la Comunitat Valenciana han optat per la boda davant de notari per a formalitzar la seua unió: 245 bodes davant de notari a Alacant; 42 a Castelló; i 121 a València.

Ja en 2017, s'ha experimentat un increment en el primer trimestre de l'any respecte al mateix exercici de l'any anterior, sent 75 els matrimonis davant de notari oficiats en la Comunitat en els tres primers mesos de 2017 (37 matrimonis en el primer trimestre de 2016) : 41 a Alacant (19 unions en 2016) ; 9 a Castelló (enfront de 4 enllaços en 2016) i 25 a València (14 bodes davant de notari en 2016) .

A més de l'escriptura de celebració de matrimoni com una de les noves competències atribuïdes als notaris amb l'entrada en vigor de la Llei de Jurisdicció Voluntària el 23 de juliol de 2015 (Llei 15/2015, de 2 de juliol) , també s'incorporen altres funcions com la de separació o divorci davant de notari, així com la possibilitat de reclamació de deutes dineraris, la figura del comptador-partidor o l'acceptació de l'herència a benefici d'inventari, entre altres.

Sens dubte, el Notariat és ara com ara una de les institucions públiques amb major penetració regional, que col·labora per a descongestionar els jutjats, amb major agilitat en el seu servici i amb la tecnologia més avançada que permet estar connectades telemàticament totes les notaries amb les administracions públiques per a agilitzar i simplificar els tràmits, estalviant costos i temps al ciutadà.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 4 de 4 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades