Notícies
Tornar

Conferències notarials en col·legis per a celebrar el Dia Europeu de la Justícia

Notaris de 16 països de la UE oferixen conferències, consultes gratuïtes i sessions informatives als ciutadans per a commemorar el dia. En la Comunitat els notaris trien col·legis de Dénia i Torreblanca per a explicar als alumnes el funcionament de la UE, els seus pilars de Justícia i les funcions notarials

/liferay/image/image_gallery?uuid=ff3951d5-ae2a-4b56-b8b5-8acb03ce90f1&groupId=11601941&t=1509102183248

El Col·legi Notarial s'unix per segon any consecutiu als actes commemoratius del 25 d'octubre, Dia Europeu de la Justícia Civil, que se celebraran en 16 països de la Unió Europea. Si en l'edició anterior es va optar per mostrar l'activitat notarial a la ciutadania per mitjà d'una Jornada de Portes Obertes, enguany el col·lectiu notarial ha decidit traslladar esta celebració al món educatiu, impartint conferències en col·legis per a alumnes de 14 a 16 anys.

En concret, el Col·legi Notarial ha triat en la Comunitat dos col·legis en les localitats de Dénia i de Torreblanca, on un notari ha explicat als alumnes d'ESO i de Batxillerat el funcionament de la Unió Europea, els seus pilars de Justícia i la importància de les funcions notarials.

El notari de Dénia, Francisco Belda Montesinos, ha impartit una conferència en el col·legi Paidos de la localitat, a més de 65 alumnes de 3r d'ESO. Al llarg de la mateixa, el notari ha analitzat el paper de la Unió Europea, la seua història, creació, quines són les institucions que la componen i els seus pilars de Justícia, així com la importància del treball notarial per a garantir la seguretat jurídica preventiva de totes les transaccions realitzades, un element indispensable per a una bona administració de justícia.

Sens dubte, els alumnes han tingut l'oportunitat de preguntar al notari dubtes i qüestions molt diverses i interessants com quin tipus de papers firma un notari, quin cost tenen i si en una compra d'una vivenda el notari el tria la part compradora o la part venedora. En este sentit, Belda ha explicat a l'alumnat alguns documents habituals que passen per la notaria com els poders, els testaments, la constitució de societats o les escriptures de compravenda, regulats econòmicament per aranzels que marca l'Estat i, per tant, amb el mateix cost per a tots, sent la part compradora la que normalment tria al notari (elecció lliure de notari) .

Al llarg de la sessió també han sigut molts els alumnes interessats a conéixer com són les oposicions a notari i quants anys més o menys tarda un llicenciat en dret a aprovar-les, eixint de la classe amb la idea clara de l'esforç que suposa, però que es pot aconseguir si són constants a l'estudi.

Per la seua banda, la notari de Torreblanca, Lúa López Albacete, ha assistit a l'IES Torreblanca, on ha explicat als alumnes de 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat, la funció dels notaris com a funcionaris públics que, per delegació de l'Estat, tenen atribuïdes importants funcions, com la de donar fe pública. Així, els documents i acords redactats y/o autoritzats per un notari adquirixen l'entitat de documents públics, als que la llei reconeix veracitat, fermesa i força probatòria. Al llarg de la xarrada, els alumnes van conéixer que hi ha més de 2.800 notaris repartits per tota Espanya, inclús en localitats xicotetes, de manera que tots els ciutadans puguen tindre accés als servicis notarials que prevenen els litigis i l'assessorament que és imparcial i gratuït.

Esta sessió informativa també ha estat oberta a la participació dels alumnes que han volgut preguntar-li a la notari qüestions més personals de la professió com per exemple els passos que s'ha de seguir per a poder exercir de notaris en un futur, quina carrera cal fer per a poder ser notari i si és molt difícil l'oposició. Tots ells s'han interessat a conéixer el dia a dia d'un notari i quin tipus de documents són els més habituals en una notaria, quedant-se amb la idea de la importància de la figura del notari com a garantia de seguretat jurídica i de veracitat en el contingut del document firmat.

Tant el notari de Dénia com la notari de Torreblanca han transmés als alumnes que després d'aprovar una oposició tan difícil, és molt gratificant poder formar part de les vides de les persones, assessorant-los i ajudant-los a solucionar problemes familiars, amb el banc o amb les seues vivendes, entre altres, una funció de servici públic molt satisfactòria i que mai s'ha de perdre.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 2 de 2 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades