Notícies
Tornar

El nou quadre de Sa Majestat Felipe VI presidix el Saló del Rei del Col·legi Notarial

El Saló del Rei del Col·legi Notarial de València lluïx una imatge renovada amb el nou retrat de Sa Majestat Felipe VI, obra del pintor d'Algemesí de gran rellevància i renom, Esteve Adam. L'acte d'inauguració del nou quadre del monarca ha comptat amb l'assistència de familiars i amics del pintor valencià, així com dels membres de la junta directiva del Col·legi Notarial de València i de notaris de la Comunitat.

/liferay/image/image_gallery?uuid=f5a58902-8037-4b4c-a60c-6f7055207e14&groupId=11601941&t=1521721110239

En la presentació, el degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos, ha indicat als assistents com l'abdicació de Sa Majestat el Rei Joan Carles I i la posada en marxa del mecanisme successori va fer que el col·legi començara a treballar en la nova imatge del monarca Felipe VI, que hui presidix el Saló del Rei de la seua seu a València. "Hem encertat en l'elecció de Josep Esteve Adam, de reconegut prestigi en el món de l'art amb una carrera premiada de més de 40 anys, per a pintar esta obra que amb gran precisió ha sabut plasmar en el llenç la imatge més realista del monarca".

Per la seua banda, el retratista d'Algemesí, guanyador de prestigiosos premis com el BMW de Pintura en 1994, ha donat les gràcies al Col·legi Notarial de València pel seu encàrrec i ha explicat la tècnica usada en esta obra d'oli sobre tela de lli, donant detalls de la seua composició, color i textures, on destaquen tres parts; el cap que lluïx i respira; les mans, pintades amb la màxima expressió i les condecoracions, representades amb gran lluminositat.

Tal com ha assegurat l'autor: "El primer maldecap que vaig tindre per a decidir la grandària del quadre va ser l'esveltesa del Rei d'1,97 cm, optant al final per acurtar la imatge final en la seua part inferior de la toga on predominava una zona fosca sense categoria plàstica". A més, Esteve Adam ha revelat que en esta obra ha volgut fer un modest homenatge al gran pintor espanyol, Diego Velázquez, "que en els seus retrats dels monarques de l'època utilitzava amb una gran mestria els grisos per al fons de les seues figures".  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 3 de 3 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades