Notícies
Tornar

La Seu del Col.legi a Alacant inaugura la biblioteca cedida per Desantes

L'Il·lustre Col·legi Notarial inaugura en la seua seu d'Alacant la Biblioteca cedida pel catedràtic de Dret Internacional Privat de la Universitat d'Alacant, Manuel Desantes. La Biblioteca consta de més de quatre mil volums anteriors a l'any 1900, entre ells prop de 2.500 amb una antiguitat d'entre 300 i 500 anys

/liferay/image/image_gallery?uuid=f6f5c8cc-1c4a-426e-9825-babdd144dc9b&groupId=11601941&t=1528024970901

L'acte ha comptat amb la interpretació d'una peça musical del guitarrista cubà Joe Ott; així com de les intervencions del vicedegà del Col·legi Notarial de la Comunitat Valenciana i delegat a Alacant, Delfín Martínez; del degà del Col·legi Notarial de la Comunitat Valenciana, Francisco Cantos,  que han mostrat el seu agraïment i satisfacció per ser el col·lectiu triat per a albergar esta meravellosa biblioteca, que estarà oberta a la societat per a poder ser visitada i poder disfrutar de la màgia dels llibres antics, molts d'ells incunables.

Tal com va assegurar Manuel Desabans en el seu discurs, esta serà l'única biblioteca del món on els llibres parlaran, fora de les cambres especials, perquè els visitants puguen tocar-los perquè, segons ell, amb atenció els llibres antics no es desfan, són sers vius que necessiten ser mimats.

Este reconegut bibliòman realitza esta donació als notaris amb l'objectiu de servir a la societat, d'aportar riquesa a la cultura alacantina, per mitjà d'exposicions i visites on els xiquets puguen també conéixer el valor dels llibres, coneixent els secrets des de l'inici de l'escriptura fins a l'arribada d'internet. Segons va relatar el catedràtic en la inauguració, els llibres no li pertanyen, ha complit l'orde que li van donar una matinada en somnis, "donar-los autonomia i personalitat jurídica per a fer un bé a la societat".

A la inauguració de la biblioteca van assistir nombroses personalitats del món jurídic, polític i educatiu entre les que destaquen el jutge degà d'Alacant, Salvador Bellmont o el vicepresident de la Diputació d'Alacant i regidor d'Hisenda, Carlos Castillo; així com representants del món universitari i dels col·legis professionals de la província.

Després de la inauguració, en la festa col·legial, que enguany es va celebrar a la ciutat d'Alacant, es va entregar a Manuel Desantes la màxima distinció de l'entitat, denominada "Placa Guillem Ferrer- Lluís Bertran". Este premi s'entrega mitjançant un acord de la Junta Directiva a aquelles personalitats i institucions que, sense formar part de l'organització notarial, es destaquen per la seua labor pública o professional en l'àmbit de la Comunitat Valenciana en pro de la funció notarial o de l'eficàcia de l'instrument públic notarial.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 9 de 13 registros.  
  • 1
  • 2
Siguiente

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades