Notícies
Tornar

La importància de fer testament, a debat amb l'associació UNAE

El notari de València, Jorge Barberá, va participar el passat mes de maig en la jornada sobre testaments organitzada pel Consell General del Notariat i la Unió Associativa de la Comunitat Valenciana especialitzada en consum i qualitat de vida - UNAE per al seus socis

El notari de València, Jorge Barberá, analitza la importància de fer testament
El notari de València, Jorge Barberá, analitza la importància de fer testament

 

En concret, el notari del Col·legi Notarial de València, Jorge Barberá, va abordar amb els assistents la importància de fer testament, ja que estalvia temps i diners als hereus, a més de complir-se el desig del testador una vegada mort. També va explicar el repartiment dels 2/3 de legítima per als fills, obligat a la Comunitat Valenciana, i la possibilitat d'adjudicar el terç lliure al cònjuge viudo/a per a protegir-ho que es quedaria reflectit per mitjà del testament. Al llarg de la sessió, el notari de València va explicar els tipus de testaments, el procés i com el seu baix cost ajuda al repartiment de l'herència.

Així mateix, els consumidors es van interessar a conéixer la diferència entre acceptar l'herència i el pagament de l'Impost de Successions i Donacions que ha de ser dins dels sis primers mesos a la defunció.

Dins de les preguntes més habituals dels assistents van destacar algunes com quins són els passos que s'ha de seguir per a iniciar l'herència una vegada la persona ha mort, si es pot renunciar a una herència i com fer-ho, si els impostos són més cars si hereta un nebot que un fill, si es pot desheretar un fill, o la forma de protegir al cònjuge en el testament respecte als fills.

El notari de València, Jorge Barberá, va estar acompanyat en la sessió explicativa per la presidenta d'UNAE, Raquel Sánchez, que en esta ocasió va voler animar als seus socis que no tenen encara testament fet a acudir a un notari perquè els assessore de la importància de fer este document notarial.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 3 de 3 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades