Notícies
Tornar

El Col·legi Notarial analitza a Alacant la tecnologia Blockchain i el marc legal

El Col·legi Notarial en la seua delegació d'Alacant ha organitzat, junt amb el Grup d'Investigació de la Universitat d'Alacant BAES, una jornada tècnica de debat sobre la tecnologia de cadena de blocs Blockchain. Al llarg de la vesprada, els experts han analitzat les criptomonedes i la seua implicació en el marc legal vigent, així com si és necessari ja una regulació

/liferay/image/image_gallery?uuid=d94bffa9-fd5c-4cc5-9551-9c129c6451ea&groupId=11601941&t=1541669890108

L'acte inaugural va comptar amb la participació del vicerector de Campus i Tecnologia de la UA, Rafael Muñoz; la secretària Autonòmica d'Hisenda, Mª José Mira; el vicedegà del Col·legi Notarial i Delegat d'Alacant, Delfín Martínez; i les directores de la Jornada, Carmen Pastor de la UA i Antonia Ferrer, de la Universitat Politècnica de Valencia. Clausuraron les jornades, el director General TIC en Generalitat, Pedro Pernías; i el vicepresident i diputat provincial responsable d'Agenda Digital i de Bon Govern, Adrián Ballester.

En la sessió van participar el notari de Burjassot i exdegà del Col·legi Notarial, Cèsar Belda, amb la seua ponència "Gate keeepers no virtuals davant d'una realitat virtual". Així mateix, el notari d'Alacant i delegat espanyol de la Comissió d'Assumptes Europeus del Notariat Internacional, Rafael Ferrer, va formar part de la taula redona on es van explicar casos concrets de criptomonedas i altres classes de tokens, així com el seu marc legal.

Des del punt de vista notarial, es va abordar la interacció biunívoca entre esta nova tecnologia i la funció notarial. D'esta manera, es va posar de manifest, per part del notari Cèsar Belda Casanova, "la possibilitat que pot representar a mitjà i llarg termini el blockchain com a element auxiliar de conservació dels protocols notarials en el moment en què s'implante definitivament al nostre país la matriu electrònica de les escriptures públiques", que segons es va comentar, encara es troba a l'espera d'una definició dels protocols de recepció del consentiment.

Sobretot, els notaris van incidir en el paper auxiliar, però essencial, que pot representar el Notariat com a garant de la seguretat jurídica preventiva en el moment en què, a través d'esta nova tecnologia, es vullga donar el bot des de la simple evidència electrònica a la fehaciencia. "Extrem éste que podrà aconseguir-se quan la intervenció dels fedataris garantisca l'ajust a la legalitat dels arxius que vagen a incorporar-se a la cadena de blocs, i poder disfrutar, per tant, de la presumpció de prova plena, o executivitat; cosa que de moment ha de considerar-se exclòs", va concloure Cèsar Belda.

Per la seua banda, el notari Rafael Ferrer va explorar en la seua ponència les possibilitats econòmiques de tokenizar els títols valors i en general productes financers, les dificultats que planteja este tipus d'accions per a eixe tipus de productes i les noves vies de finançament que amb això poden obrir-se.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 3 de 3 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades