Notícies
Tornar

A debat a Alacant els Reglaments Europeus sobre Reg. Matrimonials

Experts jurídics s'han donat cita en la seu d'Alacant del Col·legi Notarial per a analitzar els Reglaments Europeus sobre Règims Matrimonials 1103/2016 i 1104/2016. I és que el pròxim 29 de gener entraran en vigor dos nous Reglaments Europeus que es van a convertir en el nou Dret Internacional Privat (i de tots els països que els han aprovat) en una matèria tan important com el règim econòmic matrimonial i de les parelles registrades.

/liferay/image/image_gallery?uuid=4fb9369b-0599-418f-b1ff-462856bfb17a&groupId=11601941&t=1543401954337
El degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos Viñals, inaugura el curs, junt amb el magistrat de l'Audiència Provincial d'Alacant, Francisco José Soriano Guzmán i a la notari d'Alacant, María de los Reyes Sánchez Moreno


 

Com abans ocorreguera amb el Reglament de Successions, a què servix moltes vegades de complement, estos nous Reglaments tenen com a objectiu, no la unificació del Dret material, sinó l'establiment d'unes normes de conflicte comú en uns quants països i amb voluntat de generalització a què encara no ho han aprovat, aprofundint més encara en la idea d'Europa com a espai de justícia comuna en benefici de tots els seus ciutadans.

I, més que això, als professionals del dret els situa en una posició privilegiada per a solucionar, anticipant-se, les qüestions internacionals que el matrimoni i la parella plantegen. Si abans estes qüestions eren residuals, hui s'han convertit en qüestions habituals en els despatxos notarials. Però, realment el col·lectiu està preparat?

El degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos Viñals, ha sigut l'encarregat d'inaugurar el curs que va comptar amb la participació primera del magistrat de l'Audiència Provincial d'Alacant, Francisco José Soriano Guzmán, que ha analitzat els aspectes relatius a la Jurisdicció Internacional de jutges i notaris en matèria de separació i divorci i liquidació del règim matrimonial.

El notari d'Ayora, José Carmelo Llopis, ha explicat als assistents la Circulació Internacional de Documents: el reconeixement, l'execució i força executiva de resolucions judicials i documents notarials en matèria de separació, divorci i liquidació del règim matrimonial.

La llei aplicable al règim econòmic matrimonial i de la unió de fet registrada després del 29 de gener de 2019, l'elecció de llei i règim supletori ha sigut el tema desenrotllat pels notaris d'Alacant, Antonio Ripoll Soler i María de los Reyes Sánchez Moreno.

Per a finalitzar, el notari d'Alacant, Rafael Ferrer Molina, ha abordat les novetats de la forma dels pactes de les capitulacions matrimonials i d'elecció de la llei aplicable; deixant la professora de Dret Internacional Privat de la Universitat d'Alacant, Carmen García Mirete, l'explicació d'un cas pràctic per a finalitzar el curs de formació.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 7 de 7 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades