Notícies
Tornar

Æquitas i Fundació ONCE analitzen la inclusió de les persones amb discapacitat

La Fundació Æquitas i la Fundació ONCE han organitzat al Col·legi Notarial de València unes jornades sobre la necessitat d'inclusió social de les persones amb discapacitat, analitzant també la importància de la seua accessibilitat i tracte a les notaries.

/liferay/image/image_gallery?uuid=249fc936-fc7e-45d3-a979-fdcad5022cc2&groupId=11601941&t=1543436480414
El degà del Col·legi Notarial, Francisco Cantos, inaugura les jornades, junt amb el delegat territorial de l'ONCE a València, José Manuel Pichel i el notari de València i delegat de la Fundació Æquitas a València, Juan Francisco Herrera

 

La sessió va comptar amb l'assistència del delegat territorial de l'ONCE a València, José Manuel Pichel, que va acompanyar en la inauguració al degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos; i al notari de València i delegat de la Fundació Æquitas a València, Juan Francisco Herrera.

Per a parlar de la Fundació ONCE, el Col·legi Notarial de València va comptar amb la participació de la directora de la Unitat de Desenrotllament de la Fundació ONCE, Natalia Barrio, que va explicar que la fundació porta "30 anys treballant per la plena inclusió de les persones amb discapacitat i les seues famílies".

Al llarg de la jornada, també es va presentar el Programa d'Herències i Llegats que la Fundació Æquitas del Consell General del Notariat ha posat en marxa de la mà de la Fundació ONCE. Per a això, la directora de l'Oficina Tècnica de Fundació ONCE-Fundación Æquitas, María García, va explicar com per mitjà d'una herència es pot ajudar les persones amb discapacitat per mitjà del llegat, deixant alguns béns a la Fundació ONCE, entitat sense ànim de lucre amb fins socials, uns fons que es destinen exclusivament per a ajudar les persones amb discapacitat física, intel·lectual, sensorial o mental, treballant per a ells en l'autoocupació, amb millors servicis de transport adaptat o amb un major accés a la cultura i a l'oci. A més, tal com va indicar," a banda de l'opció del llegat, el notari és la persona indicada per a assessorar bé a les persones amb discapacitat, un professional que assessorarà, escoltarà i s'interessarà per la persona discapacitada redactant el testament segons la seua voluntat i interessos".

Així mateix, la sessió va comptar amb la participació de la directora general de FOAL, Fundació ONCE per a Amèrica Llatina, María Jesús Varela, que va explicar als assistents la labor social de la Fundació més enllà de les nostres fronteres.

Per a parlar del marc jurídic de protecció de les persones amb discapacitat, el Col·legi Notarial de Valencio va comptar amb l'experiència de la responsable del Departament de Relacions Socials i Plans Estratègics de Fundació ONCE, Lourdes Márquez. En la seua exposició, va explicar la relació entre la pobresa i la discapacitat, sent per a ella major el risc de discapacitat en una casa amb ingressos baixos. En este sentit, Lourdes Márquez va analitzar les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística on "es reflectix el salari inferior de les persones amb discapacitat, un impacte que encara és major quan estem parlant de jóvens que cobren un 10% menys del que cobren els que no tenen discapacitat". A més, per a finalitzar, la responsable del Departament de Relacions Socials i Plans Estratègics de Fundació ONCE es va centrar en la necessitat de la inclusió social de les persones discapacitades en les pròpies notaries. "És important l'accessibilitat en les oficines notarials perquè 7 de cada 10 espanyols han necessitat anar a un notari alguna vegada. L'accessibilitat física és cada vegada més senzilla, però ara el major problema és l'accessibilitat digital". Per a finalitzar, Lourdes Márquez es va centrar en la necessària accessibilitat de les notaries quant a comprensió, tracte i atenció del personal cap a les persones amb discapacitat perquè estiguen còmodes i amb la confiança plena d'estar sent assessorades de la millor manera possible.

La Jornada va comptar amb la participació del director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia de la Generalitat, José García Añón, que també va voler acompanyar els ponents en la posterior visita a les instal·lacions del Col·legi Notarial de València.

Adjuntem les presentacions utilitzades pels diferents representants de Fundació Æquitas i Fundació ONCE, així com els vídeos analitzats en la jornada celebrada al Col·legi Notarial de València:  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 8 de 8 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades