Notícies
Tornar

Experts jurídics analitzen al Col·legi Notarial la nova Llei de Mediació de la CV

La jornada està organitzada conjuntament pel Col·legi Notarial, Cambra de Comerç, Col·legi d'Advocats de València, Grup Prometeo de la Universitat de València, Conselleria de Justícia i la Fundació Notarial per a la Mediació i l'Arbitratge Solutio Litis

/liferay/image/image_gallery?uuid=d69f299f-2e7d-4c9b-b200-211061e19586&groupId=11601941&t=1550431023695
La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, inaugura la Jornada, al costat del degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos; el president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morata i el tresorer del Col·legi d'Advocats de València i director del Centre de Mediació de l'ICAV, Francisco Ferrer

 

Experts jurídics s'han donat cita al Col·legi Notarial de València per a analitzar la nova normativa que obri noves expectatives per a ajudar al fet que la mediació es convertisca en peça fonamental de resolució de conflictes sense necessitat de passar pels jutjats, no solament a l'àmbit privat o empresarial sinó també al sector públic.

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha sigut l'encarregada d'inaugurar aquesta jornada pràctica, al costat del degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos; el president de la Cambra de Comerç, José Vicente Morata i el tresorer del Col·legi d'Advocats de València i director del Centre de Mediació de l'ICAV, Francisco Ferrer.

En la seua intervenció, la representant jurídica de la Generalitat ha explicat la importància de la mediació en una societat cada vegada més complexa. "Els poders públics tenim l'obligació d'estar atents a les demandes de la ciutadania de buscar els instruments necessaris per a una adequada resolució dels concflictes", ha assegurat. Tal com ha indicat la Consellera, ens trobem amb una organització judicial antiga, davant una excessiva judicialització dels problemes col·lectius. "S'ha sacralitzat tant l'afany que tot assumpte siga resolt per un jutge que hem arribat a confondre l'Estat de Dret amb l'Estat Jurisdiccional".

Per a finalitzar la seua intervenció, Gabriela Bravo ha anunciat que per mitjà de la llei 24/18 de Mediació de la Comunitat Valenciana, aprovada el passat 5 de desembre, la Comunitat serà la primera i única Comunitat Autònoma que garantisca la mediació gratuïta per a tots aquells ciutadans que no disposen de recursos econòmics.

Així mateix, la representant de l'Administració Autonòmica va asseverar el suport institucional a aquest instrument al servici de les parts per a resoldre els conflictes sense utilitzar la maquinària judicial, "una via més ràpida i amb menor cost econòmic i processal que serà possible amb el suport institucional en la creació d'un centre de mediació amb els millors professionals que acosten la mediació com a via extrajudicial de resoldre els seus conflictes", ha afegit.

La primera taula redona de la vesprada ha tingut com a moderadora a la catedràtica de Dret Processal i presidenta de la Cort d'Arbirtratge i Mediació de València i IP Grup Prometeo 2018/111, Sivia Barona, per a tractar la Llei de Mediació i aspectes de política legislativa. Per a això, la taula ha comptat amb la participació del director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia de la Generalitat, José García Añón; i de la directora del Servici de Modernització i Informàtica Judicial del CGPJ, Ana María Carrascosa Miguel.

El notari d'Albal i patró delegat de la Fundació Notarial per a la Mediació i l'Arbitratge Solutio Litis, Eduardo García Parra, ha sigut l'encarregat de moderar l'última taula de debat amb la participació del president de la Sala Contenciós del TSJ de la Comunitat Valenciana, Manuel José Baeza Díaz-Portales; de l'advocada, mediadora i coordinadora del Centre de Mediació de l'ICAV, Ana Mir Alós; així com del notari de Valencia i mediador, Salvador Alborch Domínguez. 

Els representants del Col·legi Notarial, de Cambra de Comerç, Conselleria de Justícia, Col·legi d'Advocats, del Grup Prometeo de la Universitat de València i de la Fundació Notarial per a la Mediació i l'Arbitratge Solutio Litis han estat acompanyats per autoritats com la presidenta del Tribunal de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; el Jutge Degà de València, Pedro Viguer; o el vicepresident tercer de la Diputació de València, Emili Altur.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 9 de 12 registros.  
  • 1
  • 2
Siguiente

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades