Notícies
Tornar

El Col·legi Notarial presenta el llibre "GPS Notarial", dirigit per Ubaldo Nieto

El Col·legi Notarial de València ha tingut el plaer d'acollir la presentació del llibre GPS Notarial, de l'Editorial Tirant lo Blanch, consulta imprescindible no solament per a notaris, sinó per a tots els operadors jurídics on han participat 35 col·legiats, amb la direcció del censor 1r de la Junta Directiva i notari de València, Ubaldo Nieto Carol.

El degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos, dona la benvinguda als assistents, al costat del director de l'obra, *Ubaldo Nieto, i al director de l'editorial Tirant lo Blanch, Salvador Vives
El degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos, dona la benvinguda als assistents, al costat del director de l'obra, Ubaldo Nieto, i al director de l'editorial Tirant lo Blanch, Salvador Vives

 

El notari de València, censor 1r de la Junta Directiva i director de l'obra, Ubaldo Nieto, va ser l'encarregat d'explicar als experts jurídics i autoritats assistents este vademècum que és el primer d'este tipus que es fa en matèria notarial, la qual cosa el convertix en obra única de consulta. “L'objectiu d'aquesta obra és oferir les respostes i el suport que el jurista que entra en relació amb un instrument públic notarial necessita en la seua pràctica diària”, va indicar el director de l'obra. A més, “tots els autors que participen en la present obra (35) són notaris i tenen una àmplia experiència professional en les matèries que aborden, la qual cosa es reflectix en què els problemes tractats són els que realment presenten dificultats pràctiques”, va afegir. 

Tal com va anar desenvolupant Ubaldo Nieto en la seua presentació, la primera part de “GPS Notarial” fa referència a la regulació de la professió: l'ingrés en el notariat amb les condicions que s'exigixen i la regulació de les oposicions lliures, com els concursos de trasllat, passant per les oposicions restringides. També s'estudia el règim d'incompatibilitats, les absències, llicències, substitucions i el cessament, així com l'organització interna del notariat, fent especial referència a les obligacions del notari i, especialment, a les més recents i exigents en matèria de prevenció del blanqueig de capitals, a més de les referents a la nova normativa de protecció de dades. 

La segona part, molt més extensa, se centra en l'instrument públic, on s'analitzen entre altres matèries les parts en què es dividix l'instrument públic: la compareixença, el judici de capacitat, la qualificació de l'acte o contracte, l'exposició de fets o antecedents, la part dispositiva, les reserves i advertiments legals, l'atorgament, la signatura dels compareixents i l'autorització notarial. També s'estudia en profunditat les pòlisses mercantils intervingudes per notari, els seus requisits formals i materials i la forma de la seua intervenció; les actes, les seues peculiaritats formals i les seues diferents classes, entre altres.  

És en la tercera part quan s'aborden algunes de les moltes possibles actuacions notarials concretes, en matèria matrimonial, de successions, d'obligacions, en matèria contractual, hipotecària, mercantil, sense deixar de costat les matèries de protecció de les persones amb discapacitat, el paper del notari com a mediador i l'aplicació de les noves tecnologies a l'activitat notarial actual. 

En la seua intervenció, el director de Tirant lo Blanch, Salvador Vives, va explicar el suport de l'editorial en esta obra de consulta, clara, rigorosa, actualitzada i completa.  Per a ell, el llibre ha sigut dissenyat de forma sistemàtica, clara i fàcilment accessible: amb un enfocament singular, que no respon a paràmetres tradicionals sinó a la realitat de les professions jurídiques i amb un complet índex analític que facilita la consulta. Tots els autors que participen en la present obra són notaris i tenen una àmplia experiència professional en les matèries que aborden, la qual cosa es reflecteix en què els problemes tractats són els que realment presenten dificultats pràctiques. Per això, i per ser el primer d'aquest tipus que es fa en matèria notarial, convertix este llibre en una obra única.

En finalitzar, el degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos Viñals, va donar les gràcies als notaris que, al costat d'ell, han treballat perquè esta obra vera la llum: Salvador Alborch De La Fuente, Salvador Alborch Domínguez, Henar Alonso Pascual, José Barrera Blázquez, César Belda Casanova, Joaquín Borrell García, Gonzalo Cano Mora, Alejandro Cervera Taulet, José María Cid Fernández, Jaime Cuesta López, Tomás Dacal Vidal, Luis Fernández Santana, Eduardo García Parra, Antonio Jiménez Clar, Javier M. Juárez González, José Vicente Malo Concepción, Ernesto Tarragón Albella, Carlos Marín Calero, Delfín Martínez Pérez, Ana María Mas Mayor, Rafael Francisco Mestre Gómez, Antonio Luis Mira Canto, Ubaldo Nieto Carol, José Nieto Sánchez, Francisco P. Peral Ribelles, Miguel Vicente-Almazán Pérez De Petinto, Alejandro Constantito Pérez Martínez, Miguel Prieto Escudero, Juan Montero-Ríos Gil, Simeón Ribelles Durá, Ernesto Sacristán Crisanti, María Reyes Sánchez Moreno, María José Serrano Cantín  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 7 de 7 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades