Notícies
Tornar

El Col·legi Notarial obri les seues portes a Expoforum 2019 de l'Ateneu Mercantil

El Col·legi Notarial de València participa en les activitats programades dins d'Expoforum 2019. En concret, la seu notarial de València ha obert les seues portes a la societat per a ensenyar les dependències més nobles del seu edifici de 1883, així com impartir la conferència sobre la història del notariat valencià, de la mà del notari delegat de València, Siméon Ribelles

Moment de la visita a les dependències notarials de la seu del Col·legi Notarial de València
Moment de la visita a les dependències notarials de la seu del Col·legi Notarial de València

 

EXPOFORUM 2019 VALÈNCIA naix amb el mateix esperit que va inspirar l'Exposició Regional de 1909. Este projecte, que compta amb el suport de la Generalitat, les Corts, la Diputació Provincial i l'Ajuntament de València, sorgix en commemoració dels 110 anys de l'Exposició Regional de 1909 i de la necessitat de recuperar l'esperit pioner i innovador del cap i casal i de la Comunitat, en general.

Cal recordar que fa més d'un segle, València va acollir l'Exposició Regional com una manera de mostrar al món que era una ciutat moderna i disposada a acceptar els reptes del segle XX. Amb aquest certamen, empreses de tota mena van tindre l'oportunitat de gestar i promocionar els seus productes marcant un abans i un després en el desenvolupament arquitectònic de la ciutat. A més, va suposar un gran estímul per a la societat civil valenciana que va vore com la seua ciutat es convertia en el paradigma dels valors, l'avantguarda i l'oportunitat.

Ara, és el moment de posar en valor tots estos senyals d'identitat valenciana com la cultura de l'esforç, la innovació, el coneixement, la investigació, la digitalització l'emprenedoria, el dinamisme o la sostenibilitat.

EXPOFORUM 2019 VALÈNCIA se celebrarà en diferents escenaris de la ciutat de València i els actes tindran lloc en diferents emplaçaments i edificis emblemàtics de la ciutat des de l'1 de febrer fins al 30 d'abril. En este sentit, el Col·legi Notarial de València ha volgut participar en esta exposició tan important obrint les seues portes.

El notari i delegat del districte de València, Simeón Ribelles, ha sigut l'encarregat de realitzar la visita guiada als assistents a les parts més nobles de la seu del Col·legi Notarial de València, així com d'impartir la conferència sobre els orígens del notariat valencià, dins de la programació de Expoforum. Al llarg de la visita, Ribelles ha explicat que este col·legi coordina des de fa més de 700 anys l'activitat notarial de València, Castelló i Alacant, vetlant pels drets dels ciutadans i per la legalitat dels tràmits realitzats.

La funció Notarial a la Comunitat és la més antiga d'Espanya i a més està històricament documentada. Tant és així que, als documents de la conquesta de la ciutat de València per Jaume I, en 1238, ja es deixa patent la intervenció notarial després de l'ocupació i capitulació de la ciutat per part del Rei Jaume I.

Si bé és cert que des de 1238 ja es veuen indicis de pràctica notarial a la Comunitat, va ser en 1285 quan es constituix el Col·legi Notarial de València com a tal, que ha anat canviant de seus fins al seu trasllat en 1883 a l'actual edifici de Pascual i Genís de València. El Col·legi Notarial de València va ser guardonat en l'edició dels premis ARCHIVAL CV 2017 (Entitat per a la Recuperació dels Centres Històrics d'Espanya) pel valor del seu edifici històric.

Esment especial ha realitzat el notari delegat del districte de València als acabats de restaurar “Bultos de Sant Vicent”, una col·lecció que custodien els notaris des de 1597, que consta de 19 figures que ara poden ser visitades, on s'escenifica el baptisme de Sant Vicent Ferrer en 1350 a l'Església de Sant Esteban d'on eren feligresos els seus pares. Al llarg de la visita, el notari coordinador d'aquesta restauració, Simeón Ribelles, els ha explicat la història d'aquests restaurats “bultos” que recuperen la seua grandiositat representant fidelment el sentir de l'època, en ple Segle d'Or, amb l'auge de les arts i del teatre barroc a la nostra ciutat.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 8 de 8 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades