Notícies
Tornar

Carlos Lesmes inaugura el Seminari Internacional del Notariat i la Magistratura al Col·legi Notarial de València

El Col·legi Notarial de València ha acollit la inauguració del Seminari Internacional de jutges i notaris, amb la presència del president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes. El Seminari, organitzat per la Unió Internacional del Notariat i per la Unió Internacional de Magistrats, congrega a nombrosos jutges i notaris de diferents nacionalitats que debatran el 24 i 25 de maig a València sobre la jurisdicció voluntària i l'execució extrajudicial, entre altres temes

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, saluda al degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos; al costat del president del Consell General del Notariat, José Ángel Martínez i el president de la Unió Internacional del Notariat, José Marqueño
El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, saluda al degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos; al costat del president del Consell General del Notariat, José Ángel Martínez i el president de la Unió Internacional del Notariat, José Marqueño

 

 

En la inauguració, Carlos Lesmes ha estat acompanyat pel president de la Unió Internacional del Notariat, José Marqueño; el vicepresident primer de la Unió Internacional de Magistrats, José Manuel Igreja; el secretari general de la Unió Internacional de Magistrats, Giacomo Oberto; i el President del Consell General del Notariat, José Ángel Martínez.

Tal com ha indicat el president del Consell General del Notariat, José Ángel Martínez: “Esta trobada estreta les relacions entre dues institucions, com la Judicatura i el Notariat, que busquen la consecució de la pau a través de la Justícia”. Per part seua, el president de la Unió Internacional del Notariat, José Marqueño, ha posat l'accent en la importància que adquirix en l'actualitat el títol notarial que “reunix les suficients garanties per a assegurar una justícia més justa”.

Carlos Lesmes ha sigut l'encarregat de finalitzar el torn d'intervencions d'esta inauguració, qualificant esta trobada com a “exemple de col·laboració internacional i interprofessional en un temps caracteritzat per l'eliminació de les barreres entre els diferents països i professions en un món profundament interconnectat i globalitzat”. Per a Lesmes, tots dos professionals jurídics compartixen en tots els països uns mateixos senyals d'identitat amb els quals reforçar l'estat de dret, enfortir la seguretat jurídica i millorar el servici al ciutadà.

Així mateix, el President del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial ha destacat que en este moment “els jutges i notaris són una peça clau perquè la justícia de qualitat arribe als ciutadans de tot el món amb la seguretat jurídica com a principi del dret, per a aconseguir un món més just, un món millor”.

El degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos, ha rebut a les diferents autoritats assistents a l'inici d'esta trobada internacional, com la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; el fiscal cap de la Fiscalia Provincial de València, José Ortiz; la directora general de la Conselleria de Justícia, Verónica López; així com el vocal del Consell General del Poder Judicial, Juan Martínez Moya; el vicepresident de l'Associació Professional de la Magistratura i Magistrat del Tribunal Suprem, Francisco Monterde; o el vicepresident del grup iberoamericà de la Unió Internacional de Magistrats, Francisco Silla, entre altres. 

Abans de la inauguració del Seminari, Carlos Lesmes ha visitat les dependències del Col·legi Notarial de València i ha signat en el seu llibre d'honor, acompanyat per la resta d'autoritats.

I és que la Unió Internacional del Notariat, que representa als notaris de 88 països, i la Unió Internacional de la Magistratura, integrada per 90 associacions de magistrats de 90 països, han triat València per a celebrar unes jornades els dies  24 i 25 de maig. 

L'objectiu d'esta trobada ha sigut debatre sobre dues matèries que afecten la seua labor i servici social, la jurisdicció voluntària i l'execució extrajudicial, amb la finalitat de millorar i incrementar la seua col·laboració internacional. Al llarg del Seminari han participat nombrosos jutges i notaris de diferents nacionalitats.

Després de la inauguració del divendres, va donar començament el torn de ponències i taules redones amb la participació, el primer dia del Seminari, del notari de Barcelona, José Antonio García Vila; del notari de Boadilla del Monte, Rafael Martínez Díe; així com de la magistrat del Tribunal Regional de Berlín, de l'Oficina Tegeler Weg: Enfocament de l'execució d'arbitratges a Alemanya, Nathalie Lendermann; la magistrat jutge titular del Jutjat d'Instància núm.4 de Castelló, Carolina del Carmen Castillo Martínez; el vicepresident de la Unió Intenacional del Notariat per a Europa i notari en Memmingen, Alemanya, Sigrun Erber-Faller; i el notari de Torrent i director de l'Institut Valencià d'Estudis Notarials, Juan Montero-Ríos Gil. 

El dissabte va ser el torn del magistrat del Tribunal de Turín (Itàlia) i secretari general de la Unió Internacional de Magistrats, Giacomo Oberto que va analitzar en la seua intervenció els contractes matrimonials i d'unions de fet. Li van acompanyar el magistrat de Primera Instància, jutge degà del partit judicial de Torrent,  Gonzalo Sancho Cerdà; el magistrat de la Cort d'Apel·lació d'Oporto José Igreja Matos; i el magistrat del Tribunal de Comptes de Portugal, José Mouraz Lopes, per a parlar els tres del paper de jutges i notaris en la Jurisdicció Voluntària.

Per part seua, la sessió de ponències va concloure amb la participació del notari de París i conseller general de la Unió Internacional del Notariat, Thierry Vachon; el notari de Granada, Salvador Torres Ruiz; el Notari de Palma de Mallorca, Carlos Jiménez Gallego; i la notari de Solguera (Itàlia), Valentina Pappa Monteforte.

En la clausura d'este Seminari Internacional, el degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos Viñals, va donar les gràcies a l'organització per haver triat les instal·lacions del Col·legi Notarial de València per a celebrar aquesta trobada i va elogiar el treball dels magistrats, com a "ciutadans compromesos, que han fet de la seua vida un compromís per a fugir de la barbàrie cap a la civilització, a cavall del dret, a lloms de la llei, perquè tots puguem gaudir de les llibertats i de l'estat de dret que no venen de sèrie com molts pensen". Per a finalitzar, Cantos va afegir que per als notaris, "els jutges, els magistrats tenen el nostre respecte, la nostra admiració i sabem perfectament que  entre els dos col·lectius la societat està efectivament tutelada". 

El Degà del Col·legi Notarial de València va estar acompanyat pel president de l'Associació Professional de la Magistratura, Manuel Almenar Belenguer; pel president del Grup Africà de la Unió Internacional de la Magistratura i vicepresident de la Unió Internacional de Magistrats, Djamiel Aidouni; i pel president de la Unió Internacional del Notariat, José Marqueño de Llano que va voler clausurar esta trobada emfatitzant la intenció de col·laboració dels dos col·lectius amb interessos comuns. Tal com va indicar Marqueño, "actes com estos servixen perquè siguem millors jutges i millors notaris, però també servixen per a una cosa molt més important que és la promoció de l'amistat i la col·laboració mútua entre tots dos". En este sentit, el President de la Unió Internacional del Notariat va finalitzar la seua intervenció amb la cèlebre frase final de la pel·lícula Casablanca: "Este és el començament d'una bella amistat".  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 9 de 61 registros.   Siguiente

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades