Notícies
Tornar

El jurista Antonio Garrigues Walker impartix una conferència en el Col·legi Notarial amb el títol: "Món jurídic: noves realitats, riscos i oportunitats"

El Col·legi Notarial de València ha acollit la conferència del jurista i president d'honor del despatx d'advocats Garrigues, Antonio Garrigues Walker, amb el títol: "Món jurídic: noves realitats, riscos i oportunitats". Abans de la seua intervenció, Garrigues Walker i representants del despatx d'advocats Garrigues a València van visitar les instal·lacions nobles del Col·legi Notarial de València.

El jurista Antonio Garrigues Walker, en un moment de la seua intervenció, al costat del degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos; i al censor 1r de la Junta Directiva del Col·legi Notarial, Ubaldo Nieto
El jurista Antonio Garrigues Walker, en un moment de la seua intervenció, al costat del degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos; i al censor 1r de la Junta Directiva del Col·legi Notarial, Ubaldo Nieto

 

En la seua presentació, el degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos, va transmetre a Antonio Garrigues Walker l'agraïment de tot el col·lectiu notarial per la seua gran aportació al món jurídic, però sobretot als notaris espanyols que disposen de competències mercantils molt més elevades respecte a altres notariats. Per a Cantos, "el dret mercantil és el dret privat dels intel·ligents, és un dret fonamental i la família Garrigues va ser la que va construir l'estructura moderna d'este dret mercantil que tots hem llegit, estudiat i, fins i tot, entés gràcies a ells". 

Per part seua, el censor primer de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Ubaldo Nieto, va dedicar unes paraules d'introducció al ponent, indicant la seua gran experiència professional com a advocat i la seua dilatada experiència en empreses, com a president i conseller delegat, que li fa bon coneixedor del món social i econòmic, a més de disposar d'una visió global en haver sigut assessor econòmic de governs com el de EEUU, el Japó, la Xina o Espanya. "Antonio Garrigues Walker és un liberal que entén que ser-ho és donar-li protagonisme a l'individu i alliberar-lo de les grans concentracions de poder polític i econòmic, defensant la llibertat de mercat i també les lleis antimonopoli, a més d'una societat civil forta formada per ciutadans lliures amb compromís humà i solidari", va manifestar Ubaldo Nieto.

En aquest sentit, Antonio Garrigues Walker va començar el seu discurs vaticinant que les professions que no facen l'esforç necessari per a adaptar-se als canvis accelerats de la societat passaran a ocupar la segona línia en el món professional i això no ho pot permetre el món jurídic. Per a ell, “estem en una època on observem una deterioració profunda dels drets bàsics de la ciutadania i on s'està detectant la necessitat de crear nous drets en favor de la protecció de la ciutadania”. 

Garrigues va centrar la seua conferència a explicar els tres drets que per a ell són fonamentals: el dret a la privacitat, dret a la veritat i el dret a la llibertat. Tal com va anar desenvolupant en el seu discurs, en l'actualitat la tecnologia a poc a poc està fent desaparéixer el dret a la privacitat. “La gent i sobretot les generacions més joves ja no tenen una sensibilitat exquisida per a protegir la seua privacitat com ocorria en la resta de generacions; el dret a la intimitat està en greu perill i és imprescindible que hi haja una acció col·lectiva del món jurídic perquè este dret siga protegit i acceptat”.

Així mateix, Garrigues Walker va assegurar que és necessari ampliar la llista de drets fonamentals aprovada en el 48, incloent el dret a la veritat, per a acabar amb la frivolitat intel·lectual i interpretativa actual, amb l'oceà de falsedats absolut, a acabar amb les mentides sense cap mena de control.

Respecte al dret a la llibertat, Garrigues va traslladar als assistents la seua preocupació per la manipulació de dades massives on es coneixen els gustos personals de cada individu. “Això és acceptar fórmules d'esclavitud i dependència mental cada vegada més preocupants”, va afirmar el jurista, dedicant un espai també a la seua preocupació per l'excés de poder i per l'evolució de la intel·ligència artificial. 

Per a finalitzar, Garrigues Walker va fer una crida a la col·laboració dels professionals jurídics per a acabar amb el sentiment de frivolitat, d'ignorància irresponsable actual. “L'estament jurídic ha de col·laborar amb el judicial i acadèmic per a aconseguir mantindre els drets fonamentals aprovats en 1948 i que en l'actualitat estan en perill, i unir a més esforços per a aconseguir crear drets nous i necessaris”.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 9 de 19 registros.   Siguiente

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades