Notícies
Tornar

Participació notarial en els Cursos d'Estiu de la Universitat Catòlica

El Col·legi Notarial de València ha participat en els Cursos d'Estiu de la Universitat Catòlica de València de la mà del censor primer de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Dr. en Dret i en Ciències Econòmiques, Ubaldo Nieto

El censor 1r de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Ubaldo Nieto, en un moment de la seua conferència
El censor 1r de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Ubaldo Nieto, en un moment de la seua conferència


 

La Universitat Catòlica de València ha organitzat este mes de juliol el seu 38 edició dels cursos d'estiu per a parlar de la nova Unió Europea i el seu marc constitucional. La inauguració ha comptat amb la presència del rector de la Universitat Catòlica de València, José Manuel Pagán; el coordinador dels Cursos d'Estiu, Juan Carlos Valderrama, el director del curs sobre l'aigua, José Luis Sánchez i el Cardenal de València, Antonio Cañizares.

Al llarg de les sessions han assistit prop de set-cents participants entre moderadors, ponents i inscrits. Per part del Col·legi Notarial de València, els cursos han comptat amb la participació del censor 1r de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València i Dr. en Dret i en Ciències Econòmiques, Ubaldo Nieto, per a parlar sobre la Prevenció del Blanqueig de Capitals a la Unió Europea. 

Per a Ubaldo Nieto, Espanya està a l'avantguarda en la prevenció del blanqueig. Així de contundent ha sigut en la seua intervenció, en parlar de l'augment de delinqüència i del terrorisme internacional, que porta amb si que “els països establisquen normes perquè els diners fruit de la delinqüència o destinat al terrorisme es controlen, i això ens afecta a tots en qüestions tan senzilles com la targeta de crèdit o el compte corrent”.

Així mateix, va afegir que una cosa és el tema de la fiscalitat i el pagament dels impostos, i una altra diferent la delinqüència. "El blanqueig de capitals és un problema que afecta no solament a la UE, sinó a tots els països del món, prova d'això són els organismes internacionals per al seu control”, ha manifestat.

Per a finalitzar, Ubaldo Nieto ha explicat com Espanya està a l'avantguarda en la prevenció. “El grup d'Acció Financera Internacional ha vingut a Espanya i ha destacat algunes formes que tenim de control, concretament una base de dades de tutela real que a Espanya ja està implantada”, ha conclòs.

Els cursos d'estiu han comptat també amb la participació d'altres experts juristes, periodistes i acadèmics com Teresa Freixes, Catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona;  Francisco Marhuenda, director del Diari La Razón i professor titular d'Història del Dret i de les Institucions de la Universitat Rei Joan Carlos;  Vicente Garrido, Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València; o Joan Calabuig, representant del Comissionat de la Generalitat Valenciana per a Assumptes Europeus, entre altres.   • Imagenes
Estás viendo del 1 al 6 de 6 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades