Notícies
Tornar

Participació notarial en el Fòrum Blockchain d'Alacant

Alacant s'ha convertit en referent internacional de la tecnologia Blockchain amb el Fòrum Internacional Suma "La Tecnologia Blockchain al Servei de la Societat". Durant este esdeveniment s'ha presentat el projecte per a l'estandardització del sistema Blockchain per a Europa. L'acte, que aconseguix la seua segona edició, ha omplit l'aforament i ha comptat amb l'assistència de més de 500 persones interessades a aprofundir en esta tecnologia, els qui van tindre l'oportunitat de conéixer de mà d'experts internacionals en esta tecnologia les últimes fites aconseguides amb el seu ús i els avantatges i oportunitats que oferix. La majoria dels experts van coincidir al llarg de la jornada en la necessitat d'aconseguir d'una forma global una estandardització i que els "token" creats tinguen una validesa legal.

El notari de Burjassot i exdegà del Col·legi Notarial de València, en un moment de la seua intervenció
El notari de Burjassot i exdegà del Col·legi Notarial de València, en un moment de la seua intervenció

 

El Fòrum Internacional de tecnologia ha comptat amb la participació del notari de Burjassot i exdegà del Col·legi Notarial de València, César Belda Casanova, per a tractar els anomenats contractes intel·ligents, contractes ‘smart’. Per a ell, la tecnologia blockchain assegura “la conservació” dels contractes. “Els juristes tenim una gran responsabilitat en este sentit: ha de garantir-se la perduració del contracte”, amb el que va recordar la possibilitat de realitzar transaccions bancàries ràpides si confiem en la fiabilitat i seguretat d'este sistema. Belda, en definitiva, va posar el punt en la necessitat de recuperar el principi de legitimació per a evitar la pèrdua de claus. “Estem en l'avantsala d'un mercat general que haurà de controlar-se, on és necessari saber quines garanties tenim”.

Per part seua, el exdegà del Col·legi Notarial de València va considerar que els juristes jugaran un paper clau en el Blockchain. "Els juristes quan parlem del contracte parlem de molts elements a tindre en compte com a identitat digital, atributs,objecte, formalització del contracte, garanties, penalitzacions en cas d'incompliment i procediments de verificació d'estos elements". Així mateix, va ressaltar la necessitat d'establir "un control de la veracitat i la legalitat, ja que el blockchain no és un centre de serveis, sinó un mecanisme i la prestació del servei depén de les persones i de les seues intencions”. Per a ell, és important la figura del notari, traslladar la seua funció legal als entorns del blockchain, sobretot en els àmbits immobiliaris i mercantils.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 1 de 1 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades