Notícies
Tornar

Xarrada sobre successions i donacions per a consumidors d'UNAE

El Col·legi Notarial de València ha col·laborat per segon any consecutiu amb l'associació de consumidors UNAE (Unió Associativa de la Comunitat Valenciana especialitzada en consum i qualitat de vida), impartint en esta ocasió una xarrada sobre successions i donacions.

Un moment de la xarrada del notari Joaquín Sapena Gotor amb membres de l'associació de consumidors UNAE
Un moment de la xarrada del notari Joaquín Sapena Gotor amb membres de l'associació de consumidors UNAE

 

En concret, el notari de Llucena (Castelló), Joaquín Sapena Gotor, ha sigut l'encarregat d'explicar als socis d'UNAE la importància de tindre testament a l'hora de l'obertura d'una herència, així com del pagament de l'Impost de Successions que ha de realitzar-se abans de complir-se els sis mesos de la defunció. Per al notari de Llucena, el testament és un document molt senzill i econòmic que tots haurien de tindre fet, ja que per menys de 30€ s'estalvia diners als hereus, s'agiliten els temps, facilitant a més la transmissió dels béns tal com desitjava el testador, evitant així problemes als familiars. 

A més, a l'inici de la seua conferència, Joaquín Sapena Gotor, acompanyat pel president d'NAE, Eduardo Serra, va explicar als assistents la figura del poder preventiu notarial, un document que oferix la possibilitat de deixar per escrit quina persona volem que en vida ens represente en cas de perdre la nostra capacitat d'obrar. 

Així mateix, els socis d'UNAE es van interessar per l'opció de realitzar donacions i el seu tractament fiscal a la Comunitat Valenciana. En este sentit, el notari de Llucena va indicar l'exempció actual en pagar l'impost si es realitzen donacions en vida de fins a 100.000 € per cada fill major de 21 anys, podent fins i tot plantejar-se una donació de l'immoble familiar i reservar-nos "l'usufructe" del mateix fins a la defunció. 

Per a finalitzar la xarrada, Sapena va animar a tots els socis d'UNAE a acudir a un notari perquè de forma gratuïta els assessore, per a ampliar-los la informació de qualsevol dels temes plantejats en la sessió, però adaptats al seu cas concret.
  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 6 de 6 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades