Notícies
Tornar

El Cap Superior de Policia parla sobre la lluita contra la violència de gènere

El Cap Superior de la Policia de la Comunitat Valenciana, Jorge Zurita Bayona, ha impartit una conferència al Col·legi Notarial de València titulada: "lluitant contra la violència de gènere", on ha centrat el seu discurs en la importància de la fase preventiva, educant en igualtat i fomentar en valors, demanant la col·laboració de totes les administracions per a aconseguir reduir esta xacra social.

El Cap Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, en un moment de la seua conferència al Col·legi Notarial de València
El Cap Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, en un moment de la seua conferència al Col·legi Notarial de València

 

 

El notari de València i censor primer de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Ubaldo Nieto, va ser l'encarregat de donar la benvinguda al conferenciant “a la casa dels notaris també funcionaris públics on regix l'ordre, la serietat i també la seguretat, però en este cas jurídica”. El notari d'Alboraia i secretari de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, José María Cid, va resumir el currículum del Cap Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, recordant dos de les seues frases: 1. Les dones que denuncien són heroïnes perquè trenquen amb tot; 2. Si existira un perfil de l'agressor seria molt més senzill poder-lo localitzar.

Tal com va indicar Zurita, un dels objectius fonamentals que té la Policia Nacional és protegir i acompanyar a les víctimes més vulnerables, és a dir, a les persones amb discapacitat, als xiquets, als majors abandonats i també a les dones maltractades. En este últim cas, el cap Superior de Policia de la CV recorda que, per a lluitar contra la violència de gènere, la Policia Nacional disposa de la Unitat de Família i Atenció a la Dona -UFAM on treballen en col·laboració amb Guàrdia Civil i Policia Local per a atendre les víctimes de les tres províncies de la Comunitat i als seus fills que moltes vegades són la part més vulnerable del conflicte. 

Per a començar la seua exposició, el màxim responsable de la Policia Nacional en la Comunitat va parlar de les llums i ombres de la violència de gènere, secundant-se en un vídeo elaborat enguany per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb la participació de víctimes i la col·laboració de la cantant Rozalén amb la cançó “La puerta violeta” amb frases tan esperançadores com: “ Vaig dibuixar una porta violeta en la paret i en entrar em vaig alliberar, vaig aparéixer en un prat verd molt lluny d'ací, vaig córrer, vaig cridar, vaig riure,… sé el que no vull, …ara estic fora de perill”.

Des de l'inici de la seua intervenció, Jorge Zurita Bayona ha sigut molt crític amb el treball realitzat en la lluita contra la violència de gènere, ja que en la majoria dels casos és reactiu i no preventiu. “Quan intervé la policia, els serveis assistencials, jurídics o sanitaris ja hem fracassat perquè el fet ja ha ocorregut”, va emfatitzar, “per tant és fonamental que ens unim tots per a treballar en la prevenció, educant en igualtat i en valors amb programes a llarg termini com a única solució per a reduir esta xacra social”. I és que, segons Zurita, només el 20% de les víctimes del maltractament de gènere denuncien i la Secretaria d'Estat de Seguretat ha de treballar dur i conjuntament amb totes les administracions públiques i institucions perquè això canvie, ja que en este moment “són més del 80% les dones que silencien i estan mortes en vida”. 

“És molt important educar en igualtat i en altres valors com la tolerància i el respecte, perquè això permetrà construir una societat igualitària i lliure de violència”, va ser el missatge final que el Cap Superior de Policia de la CV va transmetre a tots els assistents per a finalitzar la seua exposició.

L'acte va comptar amb l'assistència de nombroses autoritats com la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; el fiscal cap de la Fiscalia Provincial de València, José Francisco Ortiz; el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Roberto González; el Senador per València, Fernando de Rosa, la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud, o el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano; entre molts altres edils; el delegat especial de l'Agència Tributària a València, Manuel Cabrera; el delegat de Defensa a la Comunitat Valenciana, Rafael Morenza; així com nombrosos representants de col·legis professionals i del món jurídic, policial o acadèmic. Després de la conferència, el Cap Superior de Policia de la Comunitat Valenciana va visitar l'edifici notarial a València i va signar en el seu llibre d'honor.   • Imagenes
Estás viendo del 1 al 9 de 36 registros.   Siguiente

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades