Notícies
Tornar

El Col·legi Notarial de València publica un llibre homenatge a la Constitució Espanyola en el seu 40 Aniversari

El Col·legi Notarial de València presenta el llibre "La Constitución Española en su 40 Aniversario", que recull la transcripció de les conferències que el Col·legi Notarial de València va organitzar amb motiu del 40 aniversari de la Constitució Espanyola, al llarg de l'any passat.

Moment de la presentació del Llibre de la Constitució amb la intervenció del jurista valencià Pascual Sala
Moment de la presentació del Llibre de la Constitució amb la intervenció del jurista valencià Pascual Sala

 

El degà del Col·legi Notarial de València, Franscisco Cantos, i els directors de l'obra, el notari de València i censor 1r de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Ubaldo Nieto i el Catedràtic de Dret Constitucional, Vicente Garrido, han sigut els encarregats de presentar el llibre elaborat pel Col·legi Notarial de l'editorial Tirant "La Constitución Española en su 40 Aniversario", amb textos d'Alfonso Guerra, Miguel Herrero Rodríguez de Miñón, Teresa Freixes, Pío García Escudero, Miquel Roca, José Antonio García-Trevijano, Ubaldo Nieto, Vicente Garrido, el Cardenal Arquebisbe Antoni Cañizares i Adolfo Suárez. Per a esta presentació, el col·lectiu notarial ha comptat amb la participació de l'expresident del Tribunal Suprem, del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Constitucional, el valencià Pascual Sala Sánchez.

En la benvinguda, el degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos, ha indicat que amb este llibre "hem volgut rebre homenatge a una generació d'espanyols generosos i valents que van ser responsables de la reconciliació, la llibertat i la necessitat de nous temps". Per part seua, el notari de València, censor 1r de la Junta Directiva del Col·legi Notarial i codirector de l'obra, Ubaldo Nieto, va assegurar que ha sigut un vertader plaer poder "rebre homenatge en esta obra a la Constitució, Llei de Lleis que es troba en la cúspide de la piràmide juridica de la qual deriven i es justifiquen totes les altres normes. Pedra angular del sistema jurídic de tot l'Estat de Dret". El catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, Vicente Garrido, va voler també dirigir unes paraules com a director d'este llibre "homenatge a la Constitució de 1978 i a l'esperit de la Transició que venen a erigir-se en patrimoni de tots els espanyols que hem de conservar i protegir com a testimoniatge permanent de la concòrdia que va moure als qui van fer possible l'exemplar trànsit d'un règim autoritari a un demócràtic".

El jurista valencià Pascual Salas Sánchez va dirigir també unes paraules a este llibre d'homenatge a la Carta Magna, "on cada autor ha expressat els seus sentiments d'una manera molt especial amb un respecte absolut a la Constitució, valorant-la, lloant-la com un èxit del poble espanyol", ha expressat. Per a ell, la Constitució ha produït els 40 millors anys de democràcia que ha viscut Espanya, de progrés i de riquesa. 

L'acte va comptar amb l'assistència del Cardenal Arquebisbe de València, Antonio Cañizares; de la presidenta del TSJCV, Pilar de l'Oliva; el lletrat major de les Corts, Francisco Visiedo; el  rector de la Universitat Catòlica, José Manuel Pagán; la  degana de la Facultat de Dret de la Universitat Catòlica, Nuria Martínez; la presidenta del Club de Encuentro Manuel Broseta, Amparo Matíes; o la regidora de l'Ajuntament de València, María José Ferrer Sansegundo, entre molts altres. 

Després de finalitzar la presentació, Tomás Sala va visitar el Col·legi Notarial de València i va signar en el seu llibre d'honor, acompanyat per membres de la Junta Directiva notarial.  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 9 de 28 registros.   Siguiente

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades