Notícies
Tornar

La Presidenta del Consell d'Estat analitza l'òrgan consultiu del Govern

María Teresa Fernández de la Vega analitza la funció pública del suprem òrgan consultiu del Govern en la seu notarial valenciana

La presidenta del Consell d'Estat, María Teresa Fernández de la Vega, al costat del degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos; i el censor primer de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Ubaldo Nieto
La presidenta del Consell d'Estat, María Teresa Fernández de la Vega, al costat del degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos; i el censor primer de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Ubaldo Nieto


La presidenta del Consell d'Estat, María Teresa Fernández de la Vega, ha oferit una conferència en el Col·legi Notarial de València sobre el paper del Consell d'Estat en la funció pública. La màxima representant del suprem òrgan consultiu del Govern ha estat acompanyada pel degà del Col·legi Notarial de València, Francisco Cantos; així com pel censor primer de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Ubaldo Nieto. 

En la seua benvinguda, el Degà del Col·legi Notarial de València ha lloat a les persones que com Fernández de la Vega formen part del Consell d'Estat “com a professionals savis, amb dilatada experiència i d'una bondat contagiosa”. Francisco Cantos ha transmés sentir-se tranquil de saber que este país, les seues lleis i normes, reben l'assessorament d'esta gran institució.

El censor primer de la Junta Directiva del Col·legi Notarial de València, Ubaldo Nieto, ha sigut l'encarregat d'introduir a la magistrada valenciana amb un breu resum de la seua dilatada i important trajectòria professional en l'àmbit jurídic, sense oblidar el seu important paper en el poder executiu, que va passar a ser la primera dona que ha ocupat a Espanya el càrrec de Vicepresidenta Primera del Govern, Ministra de la Presidència i Portaveu, així com de presidir el Consell de Ministres. Ubaldo Nieto ha agraït a la Presidenta del Consell d'Estat la seua visita i el seu interés pel notariat “pegat a la legalitat, on el compliment de la llei i la seua difusió va en el nostre ADN”. 

L'ex vicepresidenta del Govern va iniciar la seua exposició indicant que el Consell d'Estat és una Institució Central en l'Administració Consultiva, “amb una experiència i una saviesa que es mesura per segles, que enriquix a la ciència del dret”. Per a Fernández de la Vega la seua important funció consultiva és més que evident i reconeguda, recordant les paraules del Tribunal Constitucional quan es referix a ella “com a importantíssima garantia de l'interés general i de la legalitat objectiva”.  

Tal com va expressar al llarg del seu discurs: “El Consell d'Estat és la pedra angular de la democràcia, som una torre guaita que supervisa el bon funcionament del servici públic”. Per a ella, la institució té encomanat el servici de l'Estat i dels ciutadans”. I és que la seua funció consultiva és fonamental per a garantir l'Estat de Dret, sent el diàleg la peça fonamental de la seua estructura, el seu senyal d'identitat, i l'únic instrument al seu abast per a deliberar i prendre decisions a resguard dels interessos partidistes. 

Així mateix, Fernández de la Vega va assenyalar que el Consell d'Estat no sols treballa per a estudiar els assumptes que afecten els interessos de l'Estat, sinó que també dediquen especial atenció a atendre les reclamacions dels ciutadans enfront de l'Administració “intentant no acumular retards, sent eficaços i portant al dia totes les consultes que es plantegen”. 

Per a finalitzar, la Presidenta del Consell d'Estat va avançar les línies estratègiques que vol seguir durant els pròxims mesos perquè la institució siga més coneguda pels ciutadans, fent una crida al diàleg amb altres operadors jurídics com és el cas dels notaris. Al col·lectiu notarial va dedicar les seues últimes paraules del discurs elogiant la seua funció i fent referència al reconeixement que el mateix Cervantes realitzava ja en "El Quijote" de la importància de la fe pública notarial a través del “Licenciado Vidriera”. Així mateix, la Presidenta va reconéixer l'important treball realitzat estos últims anys pel notariat en matèria tecnològica. “Els notaris teniu un projecte tecnològic molt avançat i nosaltres volem seguir els vostres passos i convertir la digitalització en una línia estratègica del Consell d'Estat”, va concloure. 

Van ser moltes les autoritats de diferents àmbits de la societat que no van voler perdre's la conferència de la Presidenta del Consell d'Estat, com és el cas de la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva; de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, del conseller d'Hisenda, Vicent Soler; el Cardenal Arquebisbe de València, Antonio Cañizares; la presidenta del Consell Jurídic Consultiu, Margarita Soler; la diputada nacional i presidenta de la Comissió d'Interior del Congrés, Ana María Botella; el cap Superior de Policia Nacional de la Comunitat Valenciana, Jorge Zurita; així com de diputats autonòmics en Les Corts Valencianes; representants del món educatiu i degans dels diferents col·legis professionals, entre altres. Després de la seua conferència, la Presidenta va visitar les parts més nobles de l'edifici notarial de València i va signar en el seu llibre d'honor. 
  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 9 de 44 registros.   Siguiente

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades