Notícies
Tornar

El Col·legi Notarial participa al IX Congrés Internacional de Dret de Família "Noves tendències jurisprudencials en el Dret de Família"

El Saló del Rei del Col·legi Notarial de València ha sigut de nou el lloc triat per a la celebració del IX Congrés Internacional de Dret de Família. Esta edició porta per títol: "Noves tendències jurisprudencials en el Dret de Família", i està organitzada per la Universitat de València, l'Institut de Dret Iberoamericà i el Projecte d'Investigació 796041 - GoInEUPlus, amb la participació del Col·legi Notarial de València.

El notari de La Vall d'Uixó, José María Carrau, en la primera taula de debat del Congrés
El notari de La Vall d'Uixó, José María Carrau, en la primera taula de debat del Congrés

 

El col·lectiu notarial ha estat present en estecongrés d'experts jurídics de la mà de José María Carrau, notari de La Vall d'Uixó, que ha analitzat “Com beneficiar testamentariament al convivent de fet”. 

I és que, “la successió forçosa legitimària obliga a reservar una determinada porció del cabal a hereus forçosos regulada pel codi civil, però el model tradicional de família ha evolucionat, donant lloc a nous models convivencials i, en canvi, esta evolució social no s'ha vist reflectida en una evolució legislativa”, ha assegurat. 

Tal com indica el notari de La Vall d'Uixó, el sistema de successió forçosa continua sent el mateix i això origina greus friccions quan es tracta d'ordenar la successió mortis causa per via testamentària. 

“En el cas de les unions de fet es complica encara més, ja que com passa amb la legislació valenciana, els testadors que conviuen en unions de fet es troben en el mateix cas dels testadors que tenen una relació personal no formalitzada, per tant, no s'equipara el convivent de fet al cònjuge vidu”, explica el notari per a indicar als assistents la importància que adquirix el testament per a evitar arribar a un litigi.

En la primera taula de debat, el notari va estar acompanyat pel coordinador del congrés i catedràtic de Dret Civil de la Universitat de València, José Ramón de Verda, que va analitzar les unions de fet i com es realitza la constitució tàcita de la comunitat de béns; i pel catedràtic de Dret Civil de la Universitat d'Alacant, Javier Barceló, que va desenvolupar en la seua intervenció l'extinció de la pensió compensatòria per convivència marital. La catedràtica de Dret Civil de la Universitat de València, Mª José Reyes, va fer de moderadora d'este panell jurisprudencial del congrés. 

La segona part del congrés va estar moderada per la presidenta de la Secció de Dret de Família i de Successions del Col·legi d'Advocats de València, Palmira Trellis; amb la participació d'advocats, magistrats i professors experts en dret civil.
  • Imagenes
Estás viendo del 1 al 9 de 9 registros.

Veus relacionades

  • No existeixen veus relacionades